Koncepční výstavba v Ďáblicích

Po průběžném informování o ďáblické výstavbě na tomto webu se přehled záměrů a projektů v Ďáblicích objevil i na oficiálním webu MČ. Bohužel s posledními volbami nebyla obnovena Komise výstavby a investic, sestavená z odborníků žijících v Ďáblicích. Z veřejných zápisů jednání komise se bylo možné přesvědčit, že každý jednotlivý stavební záměr v Ďáblicích byl ze strany MČ odborně posouzen. Dle informací radních na listopadovém zasedání zastupitelstva nyní výstavbu rodinných domů posuzuje pouze jediný člověk – místostarosta, a tato posouzení nejsou veřejná. V řádově desítkách případů je o stavebních záměrech informována Rada MČ.  Velké stavební záměry jsou na vědomí předkládány zastupitelům, opět ve většině případů bez vyjádření odborníků. Na zasedání zastupitelstva jsou pak neprakticky probírány jednotlivé připomínky zastupitelů, na jejichž zapracování těsně před hlasováním logicky nezbývá příliš prostoru. Řešením by mohlo být zřízení odborného výboru pro rozvoj MČ, který by v předstihu posuzoval stavební záměry a pro konečné rozhodnutí zastupitelů nebo radních předem připravil seznam věcných připomínek. V rámci transparentnosti by byl zápis z výboru zveřejněn, tak jako bývalo zvykem u zápisu z jednání Komise výstavby. Věřím, že se mezi zastupiteli nakonec najde vůle být zase o krok blíž harmonickému a komplexně řešenému rozvoji Ďáblic.

Martin Tumpach, zastupitel

pozn. redakce: Tento text byl odeslán k otištění do 02/2021 vydání Ďáblického zpravodaje, kde byl bez vědomí autora účelově pozměněn. Tento trend je bohužel dlouhodobý.

Jeden komentář u “Koncepční výstavba v Ďáblicích”

  1. Kdyby v minulosti nepracoval místostarosta Tumpach a komise výstavby a investic, dodnes by oblast ,,Blat“ za Cínoveckou nebyla dokončená! Jak dořešením a předáním tlakové k.analizace, tak výstavbou nových komunikací. Nelze vyjmenovávat všechny dřivějších stavby v Ďáblicích na kterých se komise podílela. Snad jen napíši, že vždy se vyžadovaly stavby pouze do výšky třech pater a určitě by neprošla vysoká stavba před technickou památkou prvního panelového domu – U Prefy.
    Za zkrácení textu ve Zpravodaji 2/2021 na straně 8 , ale hlavně za komentář reakce starosty by se měl omluvit a měl by se stydět!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *