Druhý přívalový déšť roku 2020

V pátek 14.8.2020 v 17:20 začal v Ďáblicích přívalový déšť, v tomto roku již druhý. Dle záznamu srážkoměrné stanice Praha – Ďáblice za večer spadlo 70 mm srážek, z toho 41 mm za první půlhodinu, resp. 60 mm za první hodinu.

Tradičně se nejvíce vody valilo památkovou zónou Staré Ďáblice od křižovatky Šenovská-Květnova-Kokořínská (Foto 1) ulicemi Na Štamberku (Foto 2), U Parkánu (video 1) a dolu po Ďáblické.

Na křižovatce Ďáblické s Hoříneckou se propadla část vozovky, na ulici Ďáblickou spadla střecha objektu sběrných surovin na ulici U  Parkánů. Byly zaplaveny podzemní garáže bytových domů pod křižovatkami Ďáblická-Kostelecká a Ďáblická – Hořínecká, zahrady a domy U Chaloupek a Na Blatech, kde se vylil Mratinský potok (Foto 3a, 3b, 3c).

Kromě ďáblických hasiču vodu ze zaplavených objektů odčerpávali i hasiči z Březiněvsi a Čakovic. Všem patří dík za jejich obětavou práci.

Jak problém vidí zastupitelé a jak ho řeší vedení MČ (STAN) – viz ĎZ 7-8/2020 s.6-7 /podle některých je téma pouze „snaha o zviditelnení“ pozn. red./

RR

autor je zastupitelem MČ Ďáblice

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *